A RedQueenrõl

 

A RedQueen 2004 februárjában kezdetem el fejleszteni az elsõ RedQueen még egy Html nyelven megírt oldal volt. Csak néhány cikk illetve kb. 50 db letölthetõ program. Az elsõ cikkek inkább a számítástechnika sötét oldalával foglalkozott. Vírusok forráskódja, Hackerelések akarom mondani crackelések. Ezeket a cikkeket aztán leszedtem az oldalról. Hogy miért is? Nos egy beszélgetés az iskolámban dolgozó rendszergazdával meggyõzõt arról, hogy a számítástechnika nem a pusztításról szól, meg nem arról hogy ki, hogy tud a másik emberrel kitolni, hanem sokkal inkább az építésrõl illetve az alkotásról. Ez a beszélgetés elég erõsen meghatározta a RedQueen tartalmának az útját.

RedQueen de miért?
Nos mindenkiért. Azért, hogy akiket érdekel a számítástechnika tudjon tanulni a cikkekbõl. A cikkeket nem feltétlenül én írtam, hanem más oldalakon rajta lévõ cikkek is fent vannak a RedQueen. Ez azért van így mert úgy gondoltam, hogy legyen egy olyan website ahol azok a cikkek, vannak egy helyen amelyek kiemelkedõen jók.

A RedQueen mindenkié!
Ezt hogy értem? Nos a RedQueen-t bármikor, bárki fejlesztheti. Ír nekem egy e-mailt, hogy õ is szívesen lenne a csapat tagja és õ is önzetlenül segítene az oldal szerkesztésében, és ha elég jó munkát végez, különbözõ admin jogokat is kaphat. Tehát az oldal az övé is lehet. A RedQueen-en jelen pillanatban 2 Admin van. Én (TDK) vagyok a fõ admin a másik admin SuperUser (wormichek). Jelenleg mi vagyunk azok, akik a RedQueen-t szerkesztik.

Letöltések
A RedQueen elsõ verziójában még voltak illegális letöltések, de aztán úgy gondoltam, hogy ezt azért nem szabad, és nem akarok egy warez oldal létrehozni abból úgy is van elég. Így jutottam arra a megálapításra, hogy inkább olyan letölthetõ programokat teszek fel az oldalra amiket a gyártó cég adott ki kipróbálásra. Ezek a programok amik a RedQueen-en rajta vannak mind letölthetõ a gyártó honlapjáról illetve az általa engedélyezett tükör szerverekrõl. A programok Trial verziósak. A RedQueen-en a crackek azok amíg illegalitásra utalnak. Természetesen azt nem kötelezõ használni. Csak saját felelõségre. Egyébként a Crackek is linkelve vannak. Tehát az oldalon semmi illegális szoftvert nem tárolok. Mindenki maga dönti el azt, hogy a PC-jén milyen programok vannak és, hogy azok a programok legálisak-e vagy sem.

A portál
Az elsõ pár hónap elteltével igény merült fel bennem arra, hogy az oldalt dinamikusan lehessen frissíteni. Ezért készítettem A RedQueen portált, amit php-nuke használatával sikerült megalkotni. Így most már bármikor frissíthetem az oldalt bárhonnan, és nincs szükségem FTP-re a tartalom frissítéséhez. A portál ez év Júliusában került fel a Webre. Azóta sok mindent megélt az oldal. Cracker támadást, látogatási rekordot, stb, stb.

Elvek
Mint észrevették az oldalon annyi letöltés van, hogy egyes fizettet siteoknál 3szor 4szer több program is, letölthetõ és ez mind ingyen. Én személy szerint mindig az ingyen dolgok híve voltam, bár emberi természetemnél fogva én sem vetem meg a pénzt. Ha valaki akar az küldhet, nem utasítom vissza :) . Még valami a RedQueen minidig a szabadság híve volt és ezért a közel jövõben is tenni fog! A fõ elv, tehát az hogy minden ingyen és szabadon.


http://RedQueen.uw.hu