Üdvözöl a(z) RedQueen
Főoldal Letöltések Cikkek Archívum Keresés
HTML JavaScript BIOS Dos Dreamweaver Turbo Pascal

Menü
· Főoldal
· Archívum
· Cikkek
· Dokumentumok
· Észrevételek
· Keresés
· Letöltések
· Nyomtatható

Keresés
Google


KeyGen Keresés


Ajánlat
RedQueen

Internet: Névtelen böngészés módosított Firefoxszal
Dátum: 2006. október 01. vasárnap, 20:55 Szerkesztő: TDK

Az Internet és Szolgáltatásai A névtelen böngészésre, az internetezéshez használt adatok leplezésére szakosodott az alternatív böngésző egyik módosított változata, amely a felhasználó nyomon követését igyekszik elhárítani.A TorPark névre keresztelt böngésző a Portable Firefox módosítása révén jött létre. Fejlesztői biztonsági szakemberek, a személyes adatok védelmével foglalkozó kutatók, akik Hactivismo néven saját csoportot alapítottak. Céljuk ezen adatok megőrzése és az interneten egyre terjedő nyomkövetési technikák kijátszása, a felhasználók szabad mozgása érdekében. A szoftver nemcsak a személyes adataik iránt érzékenyek számára jelenthet megoldást, de segítségével kijátszható a központilag kikényszerített internetes cenzúra.

A TorPark az Onion Router névre keresztelt hálózaton keresztül bonyolítja le a titkosított kommunikációt, amely "Tor" becenevű szerverekből áll. Ezek egymás között egyedi módon továbbítják az adatokat, megakadályozva ezzel azok nyomon követését. Az internetes azonosításhoz használt IP-cím néhány percenként módosul, legalábbis a külső szemlélődő számára, így ennek feljegyzése is feleslegessé válik. A megoldást az Electronic Frontier Foundation is támogatja, mint a felhasználók védelmét növelő eljárást.

Az egyetlen hátulütő, hogy a TorPark használatával némileg hosszabb ideig tart ugyanazon weboldal megjelenítése, mint a Firefox eredeti változatával. A fejlesztők emellett arra figyelmeztetnek, hogy mindössze az utolsó Tor szervertől a webszerver felé irányuló adatot titkosítják, és bár a kapcsolat névtelen, az oldalakon beütött bizalmas adatokat (felhasználói név, jelszó, stb.) ez nem védi, ennek védelme már az adott weboldal titkosítási eljárásától függ.

A program kinézetében az eredeti Firefoxra hasonlít. Az egyetlen szembetűnő eltérés, hogy a speciális böngésző a jobb alsó sarokban megjeleníti a kívülről látható aktuális IP-címet, valamint elérhető egy "Flush Tor" gomb, amivel új, véletlenszerű kapcsolatot hozhatunk létre. A megoldást többek között Indiában és Kínában használták sikeresen, ahol a blokkolt weboldalakat olvashatták így a felhasználók.Forrás: SG Portál

 
Kapcsolódó linkek
· Több hír: Az Internet és Szolgáltatásai
· Több hír: TDK


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Az Internet és Szolgáltatásai:

MP3 legálisan


Hír értékelése
Értékelés: 3.5
Szavazat: 2


Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat

 Elküldés levélben Elküldés levélben


RedQueen
http://RedQueen.uw.hu
RSS Hírek RSS Letöltések

Fõoldal | RedQueenről | Kapcsolat | Fórum | Észrevételek

Cikkek, információk a számítástechnika világából, illetve programok letöltése ingyen a RedQueen© portálon.
"Ingyen és Szabadon"

Oldalkészítés: 0.108 másodperc