Üdvözöl a(z) RedQueen
Főoldal Letöltések Cikkek Archívum Keresés
HTML JavaScript BIOS Dos Dreamweaver Turbo Pascal

Menü
· Főoldal
· Archívum
· Cikkek
· Dokumentumok
· Észrevételek
· Keresés
· Letöltések
· Nyomtatható

Keresés
Google


KeyGen Keresés


Ajánlat
RedQueen

Windows: Hosszú válaszidő vagy lefagyás helyi menük előhívásakor
Dátum: 2006. november 05. vasárnap, 09:07 Szerkesztő: TDK

Windows információk Előfordulhat, hogy olyan jelenséggel találkozunk, amikor egy-egy fájlra vagy mappára jobbkattintva - azaz a helyi menüt szándékozva előhívni - a számítógép hosszú ideig nem válaszol, vagy egyes esetekben az ablakkezelő is lefagy, újraindul. Hasonló problémára vezethető vissza, amikor a menü ugyan megjelenik, de egy parancsot kiválasztva "furcsaság" vagy semmi nem történik.A Windows rendszerben a környezetérzékeny helyi menük parancsait a rendszerleíró-adatbázis tárolja, mindet saját globális egyedi azonosító (GUID) alatt. Ezeket az értékeket a programok telepítésükkor helyezik el a registry-ben, általában a HKEY_CLASSES_ROOTCLSID kulcs alatt. Amikor a helyi menük nem működnek megfelelően valószínűleg ezen kulcsok közül egy vagy több megsérült. Ez történhet az alkalmazás számítógépről való eltávolítása és vírusfertőzés esetén is. Sajnos sok program telepítője nem megfelelően lett elkészítve, és uninstalláláskor hátrahagyja saját bejegyzéseit, melyek onnantól a semmibe mutatnak, ezzel értelmetlen üresjáratot okozva a rendszernek.

Ahhoz, hogy ne kelljen a registry-ben - a számunkra érthetetlen GUID-számok alapján - kutatnunk az egyes menü-elemek után, a Nirsoft cég ShellExView néven készített egy alkalmazást, mellyel többek között (az alkalmazás az összes Shell-kiterjesztést felsorolja) ezeket a bejegyzéseket gyűjthetjük össze és egy könnyen átlátható felületen jeleníthetjük meg. A programban navigálva egyszerűen megtalálhatjuk, mely bejegyzések hibásak, illetve fölöslegesek, majd néhány gombnyomással korrigálhatjuk vagy eltávolíthatjuk azokat, ráadásul olyan extra funkciók is elérhetők, mint a részletes információs lap megjelenítése, a rendszerleíró-adatbázis megfelelő kulcsára való ugrás, vagy a HTML formátumba történő összesítő jelentés készítése.

A Nirsoft ShellExView ingyenesen letölthető a fejlesztők honlapjáról, ráadásul a nyelvi kiegészítések között a magyar is megtalálható. A ShellExView letöltése Magyar nyelvi fájl letöltéseA cikket moonman írta. WinPortal - Független információs- és hírportál

 
Kapcsolódó linkek
· Több hír: Windows információk
· Több hír: TDK


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Windows információk:

A Windows XP telepítése


Hír értékelése
Értékelés: 4.66
Szavazat: 6


Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat

 Elküldés levélben Elküldés levélben


RedQueen
http://RedQueen.uw.hu
RSS Hírek RSS Letöltések

Fõoldal | RedQueenről | Kapcsolat | Fórum | Észrevételek

Cikkek, információk a számítástechnika világából, illetve programok letöltése ingyen a RedQueen© portálon.
"Ingyen és Szabadon"

Oldalkészítés: 0.120 másodperc